Om företaget

Företaget grundades 1956 av Lars Ekroos och fick namnet Närpes Fisk & Grönsaker. 1982 bytte man namn till Lars Ekroos kb, som blev Oy Lars Ekroos Ab 1986 och Stefan Ekroos blev vd för företaget.

 

Företaget har varit verksamt inom många områden, bland annat inom fiskhandeln med import av lutfisk, som när det var som störst kördes hem med egna lastbilar från Norge. Även sill, kex och polkagrisar har importerats i olika etapper.

År 1990 började man med import av julmust från Sverige. Numera har sortimentet utökats med bland annat påskmust, saft och cider under varumärket Stockmos, som idag ägs av Kiviks Musteri Ab.

 

Oy Lars Ekroos Ab verkar även i transportbranschen och importen av alla produkter har till största delen skett med egna fordon. Företaget har i dagens läge fyra ekipage i egen trafik. 2003 började man med ett ekipage på DHL och idag kör man med två ekipage hos speditören. 2013 inleddes också ett samarbete med Ahola Transport, som 2016 övergick till konceptpartners där man idag kör med tre ekipage.